Mijatovic: "Geen Dinho, wel Drenthe"

Maikel (WeebI)
De geruchtenmolen rond Ronaldinho is in volle gang. Nadat eerst beweerd werd dat de Braziliaan wel eens naar Chelsea zou kunnen gaan, wordt nu ook gesuggereerd dat hij het ultieme verraad zou kunnen plegen.

Ronaldinho zou zich met zijn gedrag niet populair hebben gemaakt bij de selectie van FC Barcelona. De Braziliaan zou ruzie hebben met trainer Frank Rijkaard, en daarbij het ook nog eens hebben aangelegd met diens dochter. De Braziliaan moest genoegen nemen met een plaats op de bank in de laatste twee wedstrijden. Chelsea, dat al jaren geïnteresseerd is in de diensten van Ronnie, zou al een akkoord hebben met zijn zaakwaarnemer. Nu zou volgens de geruchten ook Barça's aartsrivaal Real Madrid belangstelling hebben.

Technisch directeur Predrag Mijatovic van de Koninklijke sluit uit dat Real een bod op de Braziliaan doet. "Het is niet normaal dat een belangrijke speler als Ronaldinho niet in vorm is", vertelde de Montenegrijn. "Hij zou best weg kunnen gaan, maar wij hebben goede spelers en geen plek voor iemand als Ronaldinho. Ik hou er niet van om over rivalen te spreken, maar op dit moment denk ik dat er een betere sfeer hangt in de Madrileense kleedkamer."

Over Royston Drenthe doen ook geruchten de ronde. De Nederlander zou ook gedragsproblemen kennen, en er werd gesuggereerd dat er een ruil met Chelseas Florent Malouda zou plaatsvinden in januari, maar Mijatovic kon over de middenvelder kort zijn: "Hij is pas twintig", vertelde hij. "Hij gaat één van Europa's beste spelers zijn in de toekomst en ik kan hierbij melden dat hij Real Madrid niet zal verlaten. Spelers die hier net zijn hebben tijd nodig. We zullen niet op de transfermarkt actief zijn, en we verwachten derhalve een rustige eerste maand van 2008."