"Renault overweegt McLaren aan te klagen"

vw_caddy
Het Britse F1-team McLaren Mercedes beschuldige onlangs Renault van spionageactiviteiten. Het bewijs dat McLaren toentertijd openbaar heeft gemaakt is volgens de FIA niet geheel correct. Het Franse F1-team is boos en overweegt een rechtszaak te beginnen.

De FIA heeft er bij McLaren aangedrongen om de feitelijke fouten publiekelijk te herstellen. McLaren Mercedes zou naar eigen zeggen van achtien Renault-medewerkers een verklaring hebben ontvangen, waarin de medewerkers toegeven vertrouwelijke documenten te hebben ingezien van McLaren. Dit blijken er 'maar' negen te zijn geweest.

Verder zou de McLaren-data geüpload en bekeken zijn op elf computers die eigendom zijn van Renault. Achteraf blijkt dat er alleen inzicht is geweest in de data op één computer en op die computer bekeken is door twee personen. Zeven medewerkers van Renault hebben enkel een aantal uitgeprinte kopieën gezien. Daarnaast is er onduidelijkheid ontstaan over het aantal en de soort tekeningen die zijn meegenomen door de oud-McLaren-engineer naar Renault.

Renault-teambaas Flavio Briatore is niet blij met de nu ontstane situatie en dreigt een rechtszaak aan te spannen tegen McLaren. "Er zijn veel slechte dingen over ons gezegd door McLaren de laatste weken. Dat heeft onze team beschadigd," aldus Briatore. "Wij zullen vrijgesproken worden van spionage en wanneer dat bekend is geworden zullen wij overwegen jurdische stappen te ondernemen."