Koeman somber over Europees avontuur

Olga (Nuongirl)
Het gaat Ronald Koeman bij Valencia niet echt voor de wind. Na het 0-0 gelijkspel tegen Schalke 04 is de Spaanse club voortijdig uitgeschakeld in de Champions League en Europese overwintering in de UEFA Cup hangt aan een zijden draadje.

"Ik heb het gevoel dat we tegen Schalke twee punten hebben verloren in plaats van eentje gewonnen", aldus Koeman enigszins positief. "Ons spel in de tweede helft laat duidelijk zien dat wij op de weg omhoog zijn".

Sinds hij trainer is bij Valencia viel er voor de Nederlander nog weinig te vieren. In de competitie werd er eenmaal verloren en één keer met Valencia gewonnen en in de Champions League werd onder zijn leiding slechts één punt uit twee duels gehaald.

Koeman heeft desalniettemin bewondering voor het optreden van zijn ploeg. "Schalke was niet gevaarlijk, ondanks een man meer, wij wel. Zij waren niet gekomen om te winnen, maar speelden om een punt over te houden. Wij hadden een paar dotten van kansen, vooral in de tweede helft, waar de kans van Villa in de laatste minuut nog wel de grootste was."