Hockeyers verslaan Engeland

Dond3r
De Nederlandse hockey-heren zijn sterk begonnen aan het Champions Trophy toernooi. Oranje versloeg donderdag in Kuala Lumpur Groot-Brittannië in de stromende regen met 4-0. Het toernooi wordt voor de 29ste keer gehouden.

Het weer was op de eerste toernooidag minder extreem dan vooraf was gevreesd. Het was met ruim dertig graden celsius weliswaar benauwd en warm, maar door de zware bewolking was de zon amper te zien. Na ruim een half uur diende zich in de verte zelfs onweer aan. Tijdens de tweede helft begon het tropisch hard te regenen.

Oranje kan in Maleisië vrijuit spelen. De titelhouder heeft verder geen zorgen om kwalificatie meer. Het team van Roelant Oltmans is al zeker van deelname aan de Olympische Spelen in 2008 en is als gastheer van de komende Champions Trophy in Amstelveen, volgend jaar juni, ook al automatisch toegelaten tot het deelnemersveld van dat evenement in Amstelveen.

Met reservedoelman Jaap Stockmann en Wouter Hermkens op de tribune en de nieuwkomers Klaas Vermeulen en Quirijn Caspers in het basisteam speelde Nederland een goede partij tegen de nummer negen van de wereldranglijst. Al na twee minuten nam Oranje een voorsprong, overigens nadat doelman Guus Vogels kort daarvoor zijn eerste redding had moeten verrichten. Teun de Nooijer bekroonde een soepele aanval over de rechterkant met een vliegend schot, 1-0. Na de rust sloeg Nederland opnieuw snel toe. Ronald Brouwer pikte een stuitende bal in de Britse cirkel behendig op, waarna hij met een technisch volmaakte backhand scoorde, 2-0. Rob Reckers scoorde nog tweemaal en tilde de eindstand naar een royale 4-0.