Ajax-voorzitter Jaakke herkozen

Dond3r
Ajax-voorzitter John Jaakke voert ook de komende vier jaar de driekoppige raad van commissarissen aan. Tijdens de algemene jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werden behalve de huidige Ajax-voorzitter, ook Sjoerd van Loon en Frank Eijken herkozen.

John Jaakke en de huidige directie dienden gisteravond in de ArenA enkele scherpe vragen te beantwoorden. Zo werden er door de vereniging van aandeelhouders vraagtekens gezet bij de bonussen voor Martin van Geel (63.000 euro), Maarten Fontein (20.000) en Jeroen Slop (20.000). Aangezien Ajax geen winst heeft gemaakt en de sportieve doelstellingen niet gehaald had, vonden de aandeelhouders het raar dat de bonussen alsnog uitgekeerd werden. "Maar dat had te maken met andere bereikte doelstellingen", zei Jaakke.

Een afvaardiging van de supportersvereniging wilde graag weten hoe het zat met de inbreng van ras-Ajacied Johan Cruijff. Jaakke gaf aan dat hij binnenkort een gesprek heeft met de legendarische nummer 14. "Hij ziet geen heil in commissies", aldus de voorzitter.