McLaren: "Renault had voordeel van spionage"

vw_caddy
Op 6 december aanstaande moet Renault zich verantwoorden voor het World Motor Sport Council (WMSC) voor het illegaal in bezit hebben van documenten die toebehoren aan McLaren Mercedes. Renault blijft volhouden dat het team er geen gebruik van heeft gemaakt, maar volgens McLaren had het Franse team er wel degelijk voordeel van.

In de Britse media heeft McLaren de aanval geopend op het team van Flavio Briatore. Renault zou 33 bestanden van McLaren-engineer Phil Mackereth hebben ontvangen, waaronder 780 tekeningen van de 2006 en 2007 auto's van McLaren. Deze documenten hebben het Franse team zichtbaar weinig geholpen het afgelopen seizoen, maar volgens McLaren had het team er wel degelijk voordeel van. "Het is duidelijk dat de informatie uitgebreid besproken is binnen Renault", aldus McLaren. "Daarvan hebben ze veel voordeel gehad en hiermee hebben ze op een oneerlijke manier een voorsprong verkregen."

Verder vindt het McLaren-team dat de beweringen van Renault over het gebruik van de data incompleet, misleidend en niet juist zijn. Afgelopen september kreeg het Britse team nog een boete van 100 miljoen dollar nadat werd ontdekt dat oud McLaren-engineer Mike Coughlan in het bezit was van informatie over de Ferrari-auto.