Rotterdam wil nieuwe Kuip voor WK

Stefan (sportfreak)
Feijenoord NV en de gemeente Rotterdam willen als vervanging van de Kuip een nieuw WK-waardig stadion. Dat heeft het stadsbestuur woensdag per brief aan voetbalbond KNVB en de gemeenteraad laten weten.

De gemeente en Stadion Feijenoord NV zijn al langer bezig met een nieuw stadion. Het stadion van Feyenoord begint sporen van onder meer metaalmoeheid te vertonen en moet op den duur worden vervangen. Het stadiongebied is onderdeel van de Rotterdamse Stadsvisie, waarin de bouw van een nieuw stadion is voorzien. Het nieuwe stadion moet dezelfde sfeer van de huidige Kuip ademen, krijgt een capaciteit van 75.000 plaatsen en een beweegbaar dak voor (muziek)evenementen.

In de tweede helft van 2008 zal de definitieve locatie worden gekozen, maar dit zal in de buurt van de huidige Kuip zijn. Met het oog op WK 2018 waarvoor Nederland en België zich misschien kandidaat gaan stellen, heeft de voetbalbond gesprekken met de gemeente Rotterdam. Hierin heeft het aangegeven dat, in het kader van de toewijzing van het WK, een nieuw WK-waardig stadion noodzakelijk is.