Skil-Shimano wil wildcard ProTour

Sjors (Sj0rSz)
De internationale wielrenunie heeft twintig aanmeldingen van continential-ploegen binnen gekregen voor een wildcard in de ProTour binnengekregen. Vanaf volgend seizoen rijden de deelnemers aan deze wielercompetitie met een speciaal label. Hierdoor wordt het makkelijker om deel te nemen aan wedstrijden uit de ProTour.

Ook Skil-Shimano, een Nederlandse wielerploeg, doet een gooi naar een zogenaamd wildcard-label. Het is nog niet duidelijk hoeveel wildcards er uiteindelijk worden verstrekt. De UCI wilde eerst bekijken hoeveel ploegen zich zouden aanmelden. Afgelopen donderdag verstreek de inschrijftermijn hiervoor.

Voordat een wielerploeg aanspraak kan maken op een wildcard, wordt eerst naar de kwaliteit van de renners, de financiële basis en de maatregelen tegen het gebruik van doping gekeken. In januari zal de licentiecommissie van de UCI bekend maken welke ploegen een wildcard-label krijgen.

De meest opvallende naam van de ingeschreven twintig ploegen is Serramenti PVC Diquigiovanni. De wielerploeg is afkomstig uit Venezuela en is samen met de Amerikaanse ploegen Slipstream en BMC Racing Team het enige niet-Europese team, dat zich heeft ingeschreven.


De twintig ploegen:

#NaamLand
1Elk Haus-SimplonOostenrijk
2Team VolksbankOostenrijk
3Landbouwkrediet-TönissteinerBelgië
4Topsport VlaanderenBelgië
5PSJ Whirlpool-AuthorTsjechië
6Andalucia-CajasurSpanje
7Karpin GaliciaSpanje
8Mitsubishi-JartaziEstland
9ArgitubelFrankrijk
10BarloworldGroot-Brittanie
11Ceramica Flaminia Bossini DocceIerland
12Group NavigareIerland
13Acqua Sapone-Caffe MokamboItalië
14NGC Medical-OTC Industria PorteItalië
15Tinkoff Credit SystemsItalië
16Skil-ShimanoNederland
17Benfica Portugal
18BMC Racing TeamVerenigde Staten
19Slipstream ChipotleVerenigde Staten
20Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli Venezuela