[Upd] Haase verder, Wessels gediskwalificeerd

Sjors (Sj0rSz)
Robin Haase is er in geslaagd om de tweede ronde van het challengertoernooi in Helsinki te bereiken. De Nederlander, die in de Finse stad als eerste is geplaatst, won met de nodige moeite van Stéphane Bohli uit Zwitserland. De setstanden waren 6-4, 6-7(3) en 6-3.

Peter Wessels wist zich niet voor de volgende ronde te kwalificeren. De tennisser nam het op tegen de Let Andis Juska, maar bij een stand van 7-6(4) en 6-5 in het voordeel van onze landgenoot brak men de wedstrijd af. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding hiervoor was.

Update:

De vroegtijdige beëindiging van het duel tussen Peter Wessels en de Let Andis Juska, komt geheel op het conto van de Nederlander. Hij zou zijn tegenstander en de umpire namelijk hebben beledigd, waarna diskwalificatie volgde.

Bij een stand van 5-4 liet Wessels twee matchpoints onbenut. Een hiervan kwam tot stand door een discutabele beslissing van de lijnrechter. Juska kwam terug tot 5-5, maar de Nederlander kwam uiteindelijk met 6-5 weer op voorsprong. Bij het wisselen van de baan raakten de spelers elkaar, waarna een woordenwisseling volgde.

"Daarop ontstond een fikse discussie, waarbij Wessels een paar onvriendelijke woorden gebruikte. Ook richting de umpire", liet een persvoorlichter in Helsinki weten.