Hiddink: "Engeland hoort niet op EK"

Sander (sanger)
Guus Hiddink kan zich zaterdag met Rusland plaatsen voor het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Mocht Rusland winnen van Israel, houdt dat direct in dat Engeland zich niet plaatst voor de eindronde van het EK. Terecht, zo concludeert Hiddink.

"Als we deze groep analyseren, verdient Engeland het simpelweg niet om naar het EK te gaan. Rusland en Kroatië hebben veel constanter gepresteerd. Ik vind dan ook dat niemand kan zeggen dat wij geen recht hebben op EK-deelname," aldus de Nederlandse oefenmeester. "Voor ons voelt dit als een WK-finale. Maar goed, we weten allemaal dat we alles in eigen hand hebben. Dat is een geruststellende gedachte. Ik maak me dan ook geen enkele zorgen. We gaan naar Israël met slechts één doel en dat is om die wedstrijd te winnen."

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Engeland een voorsprong van twee punten op de Russen, die een wedstrijd te goed hebben. Engeland komt nog uit tegen Kroatie in de laatste speelronde. Rusland komt zaterdag uit tegen Israel en in de laatste speelronde tegen Andorra.