Jol geen kandidaat bij KNVB

Sjors (Sj0rSz)
Martin Jol zal Marco van Basten niet vervangen als bondscoach van het Nederlands Elftal. Henk Kesler, directeur betaald voetbal, liet weten dat de voormalig trainer van Tottenham Hotspur geen enkele kans maakt om aanspraak te maken op deze functie.

"Ook als Marco van Basten straks in december tegen ons zegt dat hij komende zomer afscheid van ons neemt, dan nóg zullen wij geen pogingen ondernemen Jol onder contract te nemen," aldus Kesler. "We begrijpen niet wie dit steeds de wereld in helpt. Het is totale onzin. De naam van Jol komt bij ons op geen enkel lijstje voor."

Kesler wilde overigens niet in gaan op de redenen waarom Jol geen kans maakt om Van Basten, na een eventueel vertrek, te vervangen. "Dit is ons standpunt en dat lichten we verder niet toe. Dan kunnen we wel bezig blijven."

Het huidige contract van Van Basten loopt na het Europees kampioenschap van 2008, dat in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden, af. In december gaan de bondscoach en de KNVB met elkaar om de tafel zitten. Dan zal duidelijk worden hoe de toekomst eruit zal gaan zien.