Mogelijk Duits dieptepunt in Champions League

Gerard (RedFever007)
Het Duitse voetbal staat aan de vooravond van een legendarisch dieptepunt. Het is namelijk goed mogelijk dat er geen enkele Bundesliga-ploeg zal overwinteren in de Champions League. Sinds 1994/1995 is dat niet meer voorgekomen.

In het seizoen 1994/1995 voerde de UEFA de kwartfinale in, sindsdien is het nooit voorgekomen dat alle Duitse ploegen vroegtijdig het strijdtoneel moesten verlaten. Gisteren werd VfB Stuttgart als eerste Duitse ploeg uitgeschakeld in Groep E. Olympique Lyon was met 4-2 te sterk. De regerend landskampioen heeft zelfs geen kans meer om de derde plaats te behalen.

Ook met Schalke 04 en Werder Bremen gaat het niet goed. Eerstgenoemde staat derde in de Groep B, Werder Bremen laatste in Groep C. Beide ploegen hebben evenwel nog kansen de volgende ronde te bereiken. Schalke heeft drie punten minder dan Rosenborg BK. Op de laatste speeldag treffen beide ploegen elkaar. Daarvoor spelen de Königsblauen nog tegen Valencia, hekkensluiter in de poule. Werder Bremen speelt nog tegen Real Madrid en Olympiakos Piraeus. In het seizoen 2000/2001 won Bayern München als Duitse ploeg voor het laatst de Champions League, het seizoen daarna zorgde Bayer Leverkussen nog voor een finaleplaats. Sindsdien zit het Duitse voetbal wat betreft Europees voetbal in een dal.