Sluiter en Huta Galung ronde verder

Wouter Kursten (Magneet)
Raemon Sluiter en Jess Huta Galung hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de challenger toernooien in Bratislava en Eckental.

Sluiter plaatste zich voor de tweede ronde van het toernooi in Bratislava. Hij won met 7-6(7-4) en 6-3 van de 18-jarige Slowaak Martin Klizan. In de tweede ronde moet hij tegen de winnar van het duel tussen de als eerste geplaatste Oostenrijker Stefan Koubek en de Slowaak Marek Semjan. Ook Robin Haase doet mee aan het toernooi in Bratislava. De als zevende geplaatste Hagenaar moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Slowaak Michal Mertinak.

Jesse Huta Galung won in de eerste ronde van het toernooi in het Duitse Eckental van de Rus Aleksander Koedriavtsev. Voor de overwinning had hij drie sets nodig, 6-1, 3-6 en 6-2. In de tweede ronde moet hij het opnemen tegen de als tweede geplaatste Rus Igor Koenitsin. Peter Wessels ging in hetzelfde toernooi in de eerste ronde onderuit tegen de Let Andis Juska ( 6-4, 5-7 en 3-6) Igor Sijsling moet in de eerste ronde tegen de Duitser Simon Stadler spelen.