[Upd] Koeman naar Valencia

Dond3r
Ronald Koeman wordt de nieuwe trainer van Valencia, dat heeft zijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk woensdag bevestigd. Het nieuws was even daarvoor al te lezen op diverse Spaanse nieuwssites. Zijn contract bij PSV zou aan het einde van dit seizoen aflopen.

'Sneeuwvlokje' tekent komende vrijdag een contract voor 2,5 jaar. PSV wil nog niet reageren, maar heeft voor woensdagavond wel een persconferentie belegd. Koeman heeft altijd gezegd dat hij graag aan de slag wil in de Spaanse Primera División.

Eén van de beoogde opvolgers van Koeman is Martin Jol, die onlangs ontslagen werd bij Tottenham Hotspur. Wat er verder met de assistenten van Koeman gaat gebeuren is nog niet bekend.

Update 20:10

Ronald Koeman en Tonny Bruin Slot vertrekken per direct naar het Spaanse Valencia. Koeman zal een contract tekenen voor 2,5 jaar. Valencia heeft afgelopen maandag voor het eerst contact gezocht met PSV en vijftien uur later was het uiteindelijk rond. Jan Wouters zal voorlopig de leiding van het eerste elftal overnemen.

De geruchtenmachine lijkt ook op gang te zijn gekomen. In het rtl 7-programma rond de KNVB beker werd zojuist al gemeld dat Jan Reker en Martin Jol samen zijn gesignaleerd. Jol wordt ook in verband gebracht met Ajax.

Update 20:35

Jan Reker ontkent dat hij een gesprek heeft gehad met Martin Jol