BMW wil volgend jaar GP winnen

vw_caddy
Tijdens het afgelopen seizoen was BMW vaak het team met het beste resultaat, achter Ferrari en McLaren Mercedes. Het Duitse team wil nog verder doordrukken met maar één doel: een Grand Prix winnen in 2008.

De behaalde resultaten van BMW waren dit seizoen boven verwachting. Volgens teambaas Mario Theissen is het team toe aan een nieuwe stap. "De volgende logische stap is een GP-overwinning, uiteindelijk hoop ik meer dan één natuurlijk", aldus Theissen. "Maar we weten ook dat het heel moeilijk zal worden omdat Ferrari en McLaren al vele jaren bovenaan in het klassement staan. Ferrari en McLaren hebben een behoorlijke voorsprong als je kijkt naar hoeveel ervaring zij al hebben."

Het wegblijven van resultaten bij Renault, Honda en Toyota hebben het team ook geen windeieren gelegd, zo geeft Theissen toe. "Onze concurrenten zitten alles behalve stil, maar ook zij voelen de druk om te presteren", aldus de teambaas. "In de Formule 1 is de groei naar de top een langdurig proces. Maar wanneer de resultaten inzakken dan gaat het relatief snel, kijk maar naar Renault. Daar moeten wij ook voor waken."