Kezman met gemengde gevoelens terug bij PSV

Gerard (RedFever007)
Aanstaande dinsdag speelt PSV in de Champions League tegen Fenerbahçe. Voor Mateja Kezman betekent dit dat hij weer even terug is bij de club waarvoor hij vier jaar speelde. In een interview met Voetbal International zegt Kezman met gemengde gevoelens terug te keren naar Eindhoven.

Aan de ene kant is de Serviër blij om weer terug te gaan naar zijn oude club en oude bekenden een hand te schudden. Aan de andere kant weet Kezza dat hij inmiddels niet meer bij PSV speelt maar bij de tegenstander. De 28-jarige spits vertrok in 2004 naar Chelsea waar hij maar zelden opzien baarde. Daarop vertrok hij naar Atlético Madrid maar ook dat liep op niets uit. Sinds de zomer van 2006 heeft Kezman onderdak gevonden in Turkije bij Fenerbahçe.

Waar Fenerbahçe in de Champions League uitstekend presteert gaat het nationaal een stuk minder. Koploper Galatasaray heeft al zeven punten meer dan de ploeg van Kezman, iets waar de spits zich weinig zorgen over maakt. Over het weerzien met PSV zegt de 28-jarige aanvaller: ”Het geeft mij een heel speciaal gevoel. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het een van de meest bijzondere wedstrijden uit mijn loopbaan zal worden. Ik speel tegen de club die ik in mijn hart heb gesloten en waarvan ik zielsveel hou. Ik ben geen koele kikker, dus het zal voor mij een emotioneel beladen duel worden.”