Rode vlag procedure aangepast voor Brazilië

John (Spooky4u)
Charly Whiting, hoofd raceleiding in het Formule 1-kampioenschap, heeft éénmalig de 'rode vlag-procedure' aangepast. De wijziging heeft alleen betrekking op de start van de wedstrijd.

Wanneer er bij de start van de wedstrijd een rode vlag situatie ontstaat worden de bolides geacht terug de pitstraat in te gaan. Bij alle andere races werden de coureurs terug naar de startgrid gestuurd en moest de pitcrew met al hun gereedschap terug de startgrid op. Vanwege het late tijdstip van de race voor veel Europese kijkers is er besloten zo weinig mogelijk tijd te verliezen, zodat de titelstrijd zonder teveel hinder kan plaatsvinden.

Het officiële statement van de FIA luidt:"Vanwege de moeilijkheid om personeel en onderdelen van de grid af te halen, zullen alle coureurs naar de pits terug moeten in het geval dat een race wordt gestopt. Ze zullen zich ongeveer tien meter achter de uitgang moeten opstellen. Dit zal moeten gebeuren op de rijbaan. Mochten de coureurs achter de safety car rijden op het moment dat een rode vlag uithangt, zullen ze zich in de pitstraat achter de safety car osptellen."

"Elke auto tussen de leiders en de 'rode vlag-lijn', evenals coureurs die op een ronde zijn gezet, zullen een minuut voor de herstart de pitstraat worden uitgestuurd. Mocht een auto van de rijbaan worden afgehaald, geldt dit als het van de grid afduwen, wat een drive through-penalty oplevert."