O'Sullivan naar finale Grand Prix

Maikel (WeebI)
Ronnie O'Sullivan is de eerste finalist van de Grand Prix, gehouden in het Schotse Aberdeen. De Engelsman versloeg zijn landgenoot Shaun Murphy na een geweldige comeback.

Murphy pakte al snel het initiatief door de eerste twee frames te winnen. O'Sullivan kon nog wel antwoorden door met een break van 88 de het derde frame te pakken, maar de vorm van Murphy was in het begin geweldig. De wereldkampioen van 2005 liep uit naar 4-1 door O'Sullivans break van 67 te kraken, en vervolgens in het volgende frame zelf een break van 138 op te zetten. Ronnie the Rocket, die zelf ook niet slecht speelde, wist opnieuw een frame in te lopen met een break van 98. Toch zag hij zijn kansen op een finaleplaats al snel weer slinken, toen Murphy met een 108-break naar matchpoint uitliep.

Daarna liet Murphy wat steekjes vallen, en kwamen zijn ballen lang niet allemaal meer op de goede plaats, waardoor hij het zichzelf moeilijk maakte. O'Sullivan profiteerde en liep weer in met twee breaks van meer dan zeventig. In de volgende frame had de 31-jarige Brit iets meer moeite, maar zijn break van 62 was genoeg om de stand weer gelijk te brengen. Murphy pakte het initiatief in het beslissende frame, maar na opnieuw een fout liep O'Sullivan uit naar 62. De snooker die Murphy nodig had bleef uit, en met een lange pot op de laatste rode besliste O'Sullivan het duel, waardoor hij naar de finale gaat.

De andere halve finale gaat tussen de Noord Ier Gerard Greene en Marco Fu uit Hong Kong. Fu was eerder al verantwoordelijk voor de uitschakeling van regerend wereldkampioen John Higgins.