Uitslag Everton - Liverpool

Maikel (WeebI)
Liverpool heeft de eerste Merseyside Derby van het seizoen gewonnen. Bij Everton werd het 1-2, door twee doelpunten van Dirk Kuijt, die trefzeker was vanaf de stip.

Het duel op Goodison Park begon met een verdedigende thuisploeg, waardoor Liverpool de aanval kon kiezen. Ondanks de mogelijkheden konden de bezoekers, met Kuijt in de basis en Ryan Babel op de bank, maar weinig forceren. Een kleine tien minuten voor het eind van de eerste helft werd de ban gebroken, maar wel aan de andere kant. Sami Hyypiä probeerde een inzet te keren maar in plaats daarvan verdween deze via de paal in zijn eigen net.

Vlak na rust ontsnapte Steven Gerrard, maar deze werd vastgehouden door Tony Hibbert van Everton. Hibbert kreeg rood, terwijl Liverpool de strafschop kreeg. Kuijt stapte vervolgens naar voren om Tim Howard de verkeerde hoek in te sturen: 1-1. The Reds kregen vervolgens kansen te over, maar wisten deze niet te verzilveren. Tot de blessuretijd, toen nog een Toffee met rood naar de kant moest. Phil Neville maakte hands terwijl hij trachtte de bal van de lijn te halen. Opnieuw ging de bal op de stip, en wederom was het Kuijt die niet faalde om zo de 1-2 eindstand op het scorebord te zetten.

Everton FC - Liverpool FC 1-2
38' Hyypiä (e.d.) 1-0
53' Hibbert (Everton)
54' Kuijt (Pen.) 1-1
90+1' Neville (Everton)
90+2' Kuijt (Pen.) 1-2