Blatter wil af van roulatiesysteem voor WK

Olga (Nuongirl)
Joseph Blatter wil dat het wereldkampioenschap voetbal in de toekomst niet meer iedere vier jaar op een ander continent gehouden wordt.

Momenteel is er een soort roulatiesysteem, waardoor ieder werelddeel om de beurt de mondiale titelstrijd mag organiseren. Dit systeem had tot gevolg dat er voor het WK van 2014 slechts één kandidaat-organisator was, namelijk Brazilië.

Blatter is van mening dat een dergelijk gebrek aan concurrentie niet goed is. "Zoals het nu gaat in Zuid-Amerika is een slechte zaak met slechts één bieder. Het is beter om drie of vier landen te hebben die het WK willen organiseren, en een beetje concurrentie kan natuurlijk nooit kwaad. Ik pleit er dan ook voor om de markt open te gooien."

Als dit inderdaad zou worden gedaan in de toekomst, dan maakt ons land een grotere kans voor de organisatie van het WK van 2018. Volgens het roulatiesysteem zou Azië of Oceanië dat jaar aan de beurt zijn om de mondiale titelstrijd te huisvesten, maar de kans lijkt groot dat Blatter dit systeem aan zijn laars zal lappen. "Het kan best zijn dat in 2018 het WK aan de hoogste bieder toegewezen wordt".