KNVB seponeert 'gokzaak'

vw_caddy
De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft het onderzoek na aanleiding van de uitspraken van Robert Maaskant en André Wetzel over het gokken gestaakt. De aanklager vond onvoldoende bewijs.

De Telegraaf citeerde onlangs MVV-coach Robert Maaskant over illegale gokpraktijken bij ADO Den Haag en RBC Roosendaal. Maaskant ontkent in zijn verklaring aan de KNVB dat hij expliciete beschuldigingen heeft geuit. De uitspraken van André Wetzel gingen over een zaak die te lang geleden speelde om daar nog verder op in te gaan, aldus de KNVB. Op basis hiervan heeft de aanklager de zaak geseponeerd.

De aanklager stelt wel weer een nieuw onderzoek in naar de uitspraken van Wetzel na de wedstrijd VVV Venlo - FC Utrecht. Wetzel stoorde zich mateloos aan de regelmatige amicale gesprekken tussen de grensrechter en Utrecht-trainer Willem van Hanegem. Diezelfde grensrechter keurde ook nog eens een buitenspeldoelpunt goed. "Ik zal de aanklager terugschrijven dat ik het gedrag van de grensrechter niet professioneel vond, maar ik beschuldig hem nergens van", aldus Wetzel.