'Alonso terug naar Renault in 2008'

vw_caddy
Volgens de Duitse krant Bild heeft McLaren-coureur Fernando Alonso een intentieverklaring ondertekend om met ingang van januari 2008 terug te keren bij Renault.

Volgens de krant krijgt de Spanjaard een contract aangeboden voor drie jaar, maar alleen als de huidig wereldkampioen zijn contract met McLaren succesvol kan ontbinden. Het grootste obstakel zal de afkoopsom zijn die het team moet betalen aan McLaren-Mercedes. Renault CEO Carlos Ghosn wil de Formule 1 betaalbaar houden en zou zijn portemonnee niet willen opentrekken voor de aankoop van sterren. Het lijkt er dus op dat een sponsor, bijvoorbeeld ING, diep in de buidel zal moeten tasten.

Naast Renault heeft ook Toyota interesse en heeft het een recordcontract aangeboden aan Alonso. Het Japanse team is bereid om een salaris te betalen van 150 miljoen dollar voor in totaal drie jaar. Daarmee zou hij haast het zelfde gaan verdienen als Michael Schumacher dat deed bij Ferrari. De Duitser kon rekenen op zo'n 60 miljoen dollar per seizoen.