Koster wil landstitel en beker winnen

Sjors (Sj0rSz)
Adrie Koster had niet veel bedenktijd nodig toen Ajax hem vroeg om trainer van het eerste elftal te worden. De oefenmeester stelde zichzelf ook meteen een doel. Hij wil kampioen worden en de nationale beker pakken.

Technisch directeur Martin van Geel heeft inmiddels laten weten dat de kans reëel is dat Koster het huidige seizoen als hoofdtrainer af zal maken. "Maar ik kan me ook voorstellen dat ze misschien eerder de best mogelijke trainer voor Ajax vinden. Ik doe dan zonder problemen een stapje terug en ga met alle plezier weer bij het tweede elftal aan de slag."

Toch moet Koster nog tot volgende week donderdag of vrijdag wachten, voordat hij een groot deel van de selectie van Ajax gaat zien. "Iedereen komt dan pas terug van de verschillende interlands. Zaterdag spelen wel al tegen NEC. Dus van gericht trainen komt voorlopig niets."

"Het is natuurlijk doodzonde dat Ajax dit seizoen geen Europees voetbal meer speelt. Maar dat geeft mij wel weer de kans om vaker specifiek te trainen. Daar moeten we ons voordeel mee doen in de strijd om de titel en nationale beker. Dat zijn hele mooie prijzen", vervolgde Koster. De trainer heeft overigens nog niet veel met zijn assistenten, Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk, kunnen praten. Het duo hoopte maandag nog dat zij de eindverantwoordelijken voor het eerste team zouden worden. Koster wist hier echter niets van. "Maar ik ga natuurlijk wel snel uitgebreid met ze om de tafel zitten."

Koster is overigens van mening dat hij een redelijk beeld van de selectie heeft. "Ik heb alle thuiswedstrijden gezien. Daarbij heb ik ook veel wedstrijden in de aanloop naar dit seizoen bekeken. De groep heeft veel mogelijkheden. Ik ga er alles aan doen dat dit duidelijk wordt."