Ten Cate teleurgesteld in Ajax

Sjors (Sj0rSz)
Henk ten Cate zou nog altijd trainer van Ajax kunnen zijn, als de Amsterdammers kenbaar hadden gemaakt verder te willen met de oefenmeester. Dit maakte hij dinsdag in het Sportjournaal bekend.

"Ajax heeft de suggestie gewekt dat ik ze met de rug tegen de muur heb gezet, maar dat is een verkeerd beeld. Ik ben daarover teleurgesteld", liet Ten Cate in een reactie weten. Ajax gaf de trainer afgelopen maandag toestemming om naar Chelsea te verhuizen. Martin van Geel, technisch directeur van de club, bracht later die dag naar buiten dat hij het huidige seizoen met de oefenmeester af wilde maken. Toch zou Ten Cate, volgens hem, heel graag weg willen.

"Als Ajax mij echt aan mijn contract had willen houden, was ik niet weggegaan en had ik mijn contract uitgediend. Dat heb ik tegen technisch directeur Van Geel, voorzitter Jaakke en directeur Slop gezegd", vervolgde Ten Cate, die overigens wel toe gaf dat hij zijn voormalige werkgever niet had ingelicht over het eerste gesprek met The Blues. Deze conversatie werd enkele dagen voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb belegd. "Dat was niet handig, maar ik verwijt het mezelf niet. Praten mag altijd."