Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 6

Olga (Nuongirl)
Wekelijks zal FOK! sport na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Eergisteren stond de zesde speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A wist Hollandia de koppositie vast te houden. De thuiswedstrijd tegen DCV werd met 1-0 gewonnen. De eindstand was via een treffer van Bob Rijkhoff al in de rust bereikt. Na rust gebeurde er weinig en ondanks de kleine marge kwam de overwinning voor de ploeg uit Hoorn niet meer in gevaar. Haaglandia boekte een belangrijke overwinning en steeg naar de zevende plaats. De thuiswedstrijd tegen FC Omniworld werd met 2-1 gewonnen. In de rust stond het al 2-0. Omniworld probeerde na rust met soms hard spel terug te keren in de wedstrijd, maar verder dan de 2-1 kwamen de Almeerders niet.

In de hoofdklasse B leed EVV de eerste nederlaag van het seizoen. De uitwedstrijd tegen DESK werd met 3-2 verloren. Toch leek het daar lange tijd niet op. EVV stond al na elf minuten op een 2-0 voorsprong na treffers van Evelien en Bergmans. Maar nadat Pascal Boer en Joost Bosma bij EVV met blessures uitvielen kantelde de wedstrijd en werd DESK sterker en kwam in korte tijd op gelijke hoogte. In de 54e minuut scoorde Aerts de winnende treffer. Door de winst pakt DESK ook de koppositie in de hoofdklasse B. De nummer drie, Papendrecht, ging verrassend met 2-0 onderuit tegen het lager geklasseerde UNA. Papendrecht startte agressief maar kwam dooreen terecht toegekende strafschop met 1-0 achter te staan. In de 2e helft kon Papendrecht terug in de wedstrijd komen maar Kenneth Klaverweide, die later broer Giovanni na zijn tweede geel voortijdig de kleedkamer op zag zoeken, schoot de penalty huizen hoog over. Bas Kneepkens maakte vlak voor tijd de drie punten veilig voor de thuisploeg.

En dan tenslotte de hoofdklasse C. WKE blijft daar met het volle pond aan de leiding gaan, zes gespeeld, zes gewonnen. De uitwedstrijd tegen Rheden werd met 1-3 gewonnen. Rheden was niet de mindere van WKE, maar kreeg wel een lesje in effectiviteit en slimheid. WKE benutte vrijwel iedere mogelijkheid. SVBO leek op de eerste overwinning van het seizoen af te gaan. Bij rust in de wedstrijd tegen De Bataven stond er een comfortabele 2-0 voorsprong op het bord. Na de pauze zette De Bataven aan en sleepten er een gelijkspel uit. De gelijkmaker, gescoord door Thijs Waterink, viel overigens in de achtste minuut van de blessure tijd. In totaal telde de scheidsrechter er 12 minuten bij, dit tot groot onbegrip van SVBO.

Topscorers Hoofdklasse A

1. Patrick Lokken (Argon) 6
2. Maurice Fransen (VVSB) 4
3. Derk Schut (Elinkwijk) 3
Yucel Gundogdu (Türkiyemspor) 3
Bob Rijkhoff (Hollandia) 3
Houssaine Ouisaine (FC Omniworld) 3
Marcel Huisman (FC Omniworld) 3
Erkan Sensoy (Haaglandia) 3
Ramsy Villan (ADO'20) 3
Malcolm Esajas (DWS) 3
Steve Kenepa (VUC) 3
Khalid Hamdaoui (Türkiyemspor) 3

Topscorers Hoofdklasse B

1. Jeroen Evelein (EVV Echt) 8
2. Giovanni Klaverweide (Papendrecht) 5
Bas van der Reijken (Gemert) 5
4. Kevin Stoutjesdijk (Baronie) 4
Richie Basoski (Baronie) 4
Bouarfa Yahiaoui (Dijkse Boys) 4
Samir Arrachat (Papendrecht) 4

Topscorers Hoofdklasse C

1. Berend Oosting (WKE) 6
2. Said Echargui (De Treffers) 5
3. Theo Ydema (Sneek) 4
Sander Kuiperij (Babberich) 4
Roy Grootaert (Achilles '29) 4
6. Yasin Erdal (WSV) 3
Willem Hupkes (Babberich)
Shiwan Hamdaziz (Rheden) 3
Bas van deinsen (Achilles '29) 3
Thijs Hendriks (Achilles '29) 3
Klaas Schotanus (Sneek) 3
Simon Rooks (Rheden) 3
Cor Prein (FC Lienden) 3
Tim Engbers (Quick '20) 3