Cooke naar Barloworld

Sjors (Sj0rSz)
Baden Cooke rijdt volgend seizoen voor de wielerformatie van Barloworld. De Australiër is afkomstig van Unibet.com, dat wellicht uit het peloton zal verdwijnen. De hoofdsponsor van de laatstgenoemde ploeg houdt er namelijk mee op.

In 2003 wist Cooke, tijdens de Ronde van Frankrijk, beslag te leggen op de groene trui. Ook dit seizoen wist de renner een aantal ritten te winnen in de Tour Down Under en de Ster van Bessèges. Barloworld is van mening dat de Australiër een versterking voor de ploeg is. De ervaring van de wielrenner speelt hier ook in mee. "Maar daarnaast is hij nog altijd een zeer getalenteerde renner die nog een hoop kan bereiken", aldus Claudio Corti, teammanager van Barloworld.

De reden voor Cooke, om voor Barloworld te kiezen, had vooral met Mauricio Soler te maken. Hij sleepte de bolletjestrui, tijdens de de Tour de France van dit jaar, in de wacht. Hierdoor wist de ploeg binnen het peloton een goede naam op te bouwen. "Ik denk dat ik in het rood-witte shirt van Barloworld een nieuwe weg in mijn carrière zal inslaan."