Chivu speelt ondanks blessure

Sjors (Sj0rSz)
Victor Piţurcă, bondscoach van Roemenië, heeft goede hoop dat hij in het EK-kwalificatieduel met Nederland toch over Christian Chivu kan beschikken. De verdediger van de Roemenen is nog niet helemaal fit, maar de kans is groot dat hij toch speelt.

"Het is bekend dat Cristian nog steeds wat last heeft van zijn arm, maar hij is verder fit", liet Piţurcă maandag, tijdens een persconferentie in Roemenië, weten.

Chivu is echter iets minder positief over zijn fysieke problemen. "Ik ben geblesseerd aan mijn hiel", liet de speler van Internazionale weten. "Daarom werd ik tegen Napoli gewisseld. Het was vrij pijnlijk, maar zaterdag speel ik wel. En mijn arm wordt alleen maar beter. Zaterdag gaan we voor de overwinning, maar we weten hoe gevaarlijk Nederland is. Eén fout kan fataal zijn."

Piţurcă zou ook niets liever willen dan het Nederlands Elftal verslaan, maar hij weet ook dat een eventuele zege niet doorslaggevend is. "Als wij winnen, nemen onze kansen om door te gaan enorm toe, maar ook dan is niets zeker. En als we verliezen, moeten we in november winnen in Bulgarije. Of ik ook tevreden ben met een gelijkspel, weet ik pas na de wedstrijd."