Wurz stapt per direct uit F1

Wouter (ziggyziggyziggy)
De Grand Prix van China was de laatste voor Alexander Wurz. De coureur neemt per direct afscheid van de Formule 1. Het Williams-team maakt morgen zijn vervanger bekend.

Eerder bleek al dat Wurz zijn helm aan de wilgen wilde hangen, maar dat hij het seizoen niet zou afmaken, was niet voorzien. "Ik heb altijd vastgehouden aan de gedachte dat het tijd is om te stoppen als je begint te twijfelen aan wat je doet," verklaarde de Oostenrijker. "De twijfels sloegen dit jaar toe en ik heb besloten dat het nu het moment is om mijn afscheid aan te kondigen."

Wie Wurz' wagen in Brazilië, over twee weken, zal besturen, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dat Kazuki Nakajima worden, die dit jaar al op vrijdag trainingen reed voor het team. Narain Karthikeyan is weliswaar ook testcoureur bij Williams, maar die rijdt ook in de A1 Grand Prix, wat wellicht in de weg kan staan. Dinsdag zal er meer duidelijkheid zijn over de vervanger van Wurz.

De 33-jarige Wurz debuteerde in 1997 bij Benetton en stond al in zijn derde wedstrijd op het podium. Hij reed in totaal 69 wedstrijden, bij achtereenvolgens Benetton, McLaren en Williams en zal door velen herinnerd worden vanwege zijn spectaculaire rol bij de start van de Canadese Grand Prix in 1998.