Trainer Dinamo Kiev hekelt voetbalvrouwen

Gerard (RedFever007)
Josef Sabo, trainer van Dinamo Kiev, heeft weinig op met voetbalvrouwen. De trainer stelt dat de slechte prestaties van zijn ploeg het gevolg zijn van de invloed van de echtgenotes en vriendinnen van de spelers. Hij noemt voetbalvrouwen een plaag.

Sabo reageerde op een vraag van een verslaggeefster of de prestaties van Dinamo Kiev horen bij een kampioen. ”Ik persoonlijk schaam me niet. Ik constateer dat we in korte tijd veel progressie hebben we geboekt. Dat komt omdat ik de spelers heb weggehaald bij hun echtgenotes en vriendinnen. Vrouwen in het voetbal zijn een plaag. Ze begrijpen niet dat hun mannen een zware baan hebben. Daarom ben ik met de ploeg op trainingskamp gegaan.”

Kiev werd afgelopen seizoen voor de twaalfde maal sinds 1992 landskampioen maar presteerde dit seizoen nog weinig. De club stond lange tijd laag op de ranglijst. In de Champions League ging het niet veel beter. De eerste twee wedstrijden werden verloren. Afgelopen zaterdag won Kiev weer eens met 2-1 en steeg naar de derde stek op de ranglijst.