Dennis: "We raceten tegen Alonso"

vw_caddy
Over de uitval van McLaren-coureur Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van China werd gisteren nog lang nagepraat. Zo ook met teambaas Ron Dennis: "Wij raceten voornamelijk tegen Fernando Alonso." Een Freudiaanse verspreking?

Ron Dennis gaf na afloop van de race zijn mening tegenover Autosport-medewerker Adam Cooper. "Het probleem was de regen en de slechte staat van de banden. We waren totaal niet bezorgd over Kimi, we maakten ons niet druk om hem, we raceten niet tegen hem. Eigenlijk raceten wij voornamelijk tegen Fernando Alonso." Tot drie keer toe gebruikte Dennis in de laatste zinsnede het woord 'wij', voordat hij zichzelf corrigeerde en 'hij' zei. "Hij racete tegen Fernando en als Kimi zou winnen was een tweede plek ook genoeg, maar zo is het niet gelopen."

Tijdens het interview verdedigde Dennis ook zijn besluit om Hamilton zo lang mogelijk door te laten rijden, ook al waren zijn banden getransformeerd tot slicks. "Hij had het wat moeilijk met de vibratie in zijn banden, maar zijn tempo was niet verontrustend", aldus Dennis. "Op de baan was hij juist heel voorzichtig. In de pitsstraat iets minder. Het was één van die dingen. Hij was vast besloten om de leiding te behouden. Het was een comfortabele marge op Kimi, ik denk dat Lewis de banden er te hard van langs gaf."