Nog geen afscheid Ten Cate

Sjors (Sj0rSz)
Henk ten Cate wilde zondag, na afloop van het duel tussen Ajax en Sparta, niet bevestigen dat het de laatste keer was dat hij op de bank zat. Gisteren berichtten we nog dat de oefenmeester op Het Kasteel afscheid zou nemen.

"Dat is ook niet aan mij. Volgens mij is het nu een zaak tussen Ajax en Chelsea.", liet Ten Cate in een reactie weten. Chelsea is namelijk van plan om de trainer voor drie jaar naar Londen te halen. Er is alleen nog geen akkoord over de afkoopsom van de verbintenis tussen de oefenmeester en de Amsterdammers. "Als dat wel gebeurt, dan bestaat de kans dat ik weg ga."

Martin van Geel, technisch directeur van Ajax, wilde nog niet ingaan op een eventueel vertrek van Ten Cate. "We hebben afgesproken dat we hier pas iets over zeggen, wanneer we ook wat te melden hebben. Dat is nu nog niet het geval."

Van Geel ging ook nog kort in op het lijstje met eventuele vervangers van Ten Cate. Zo zouden de namen van Marco van Basten en Frank Rijkaard op dit lijstje prijken. Zij hebben echter nog contract bij respectievelijk de KNVB en FC Barcelona. De kans is daarom groot dat de Amsterdammers een interim-trainer aan zullen stellen, mocht Ten Cate vertrekken.

In dat geval zou Adri Koster voorlopig de scepter gaan zwaaien. Hij heeft namelijk de meeste ervaring op het trainersvlak. Ook de naam van Frank de Boer is inmiddels gevallen. De oud-speler van Ajax beschikt ook over de benodigde papieren.

De supporters van Ajax waren tijdens het duel tegen Sparta duidelijk in wat zij wilden. Ten Cate moet vertrekken. "Henkie rot op en neem Jaakke en Colin mee", was in het uitverkochte stadion van de Rotterdamse club te horen. Ook Ten Cate had deze spreekkoren waargenomen. "Wat moet ik daar op zeggen? We hebben onder mijn leiding in 41 duels 92 punten gehaald. En we hebben ook meer dan 100 keer gescoord."