Murray naar finale ATP Metz

XL
Andy Murray heeft zich ten koste van Guillermo Canas geplaatst voor de finale van het ATP toernooi in Metz. De Schot versloeg de als tweede geplaatste Argentijn in twee sets met 7-6, 6-4.

Murray die dit jaar veelbelovend begon, met halve finale plaatsen in Key Biscane en Indian Wells. Blesseerde zich daarna, na enkele opgaves ging het in Hamburg goed mis en Murray was voor lange tijd uitgeschakeld.

Bij zijn rentree hekelde Murray een gebrek aan ritme, dat probleem lijkt nu opgelost. Na een moeizaam begin in Metz kwam de Schot goed op stoom. In de halve finale wist hij zelfs 14 breakkansen te creeren tegen servicekanon Jo-Wilfried Tsonga.

Canas speelde super in het voorjaar op het Amerikaanse hardcourt. De verwachtingen op gravel waren zeer hoog gespannen, maar zijn niet uitgekomen. De halve finale plaats voor hem laat zien dat we hem nog niet hoeven af te schrijven voor het restant van dit seizoen. Ook al was vandaag Murray, zoals vermeld, een maatje te groot. Murray speelt in de finale tegen de winnaar van de partij tussen Tommy Robredo en Nicolas Mahut.