Ogararu: "Ik voel me verdrietig"

Sjors (Sj0rSz)
Er zijn nog steeds een aantal spelers bij Ajax, die het moeilijk hebben met de uitschakeling in het UEFA Cup-toernooi. Ook George Ogararu hoort bij dit gezelschap. De verdediger werd na een uur het veld ingestuurd, maar kon niet voorkomen dat de Amsterdammers uiteindelijk onderuit gingen.

"Ik voel me ook verdrietig. Thuis moet je alle wedstrijden winnen. Dat Zagreb goed was wisten we. Ook dat ze alles zouden geven. Dat we daar 0-1 hadden gewonnen was wel een voordeel, maar het was niet genoeg", liet de Roemeense speler in een reactie weten.

"Nadat ik vijf minuten had warmgelopen, kon ik er al in. We hadden nog dertig minuten en misschien kon ik nog iets doen. Ik wilde dicht bij het strafschopgebied van Dinamo spelen. In de verlenging hadden ze twee acties die twee goals opleverden. Dan denk je dat alles voorbij is. Toen wij scoorden was er toch weer hoop. Die mix van gevoelens vind ik het mooie van voetbal. Het is mooi, maar tevens heel hard", ging Ogararu verder.

Dit weekend moet Ajax het in de competitie opnemen tegen Sparta. De Roemeen blikte terug op de vorige editie en keek vooruit naar aanstaande zondag. "Vorig jaar kwam ik tegen Sparta dertig minuten in actie. Sparta stond destijds op de laatste plaats, ik weet nog dat wij met tien man speelden en dat ik voor het eerst in mijn leven als rechtshalf heb moeten spelen. Dat we met 3-0 verloren, kwam totaal onverwacht."

De verdediger vervolgde: "Zondag moeten we starten zoals altijd. Wij moeten altijd winnen. Dit jaar moeten we ook kampioen worden. Vandaag is dat gevoel nóg sterker dan gisteren, omdat we door Dinamo Zagreb in Europa zijn uitgeschakeld. Maar eigenlijk geldt dat we kampioen moeten worden al twee jaar. Natuurlijk wil iedereen de titel winnen, maar wij verdienen het. Zoals we het vorig jaar ook verdienden. Nu staan we eerste en ik heb er vertrouwen in dat het lukt. De komende tijd hebben we een goed programma, maar we moeten wel meer met het hart gaan spelen."