Kaká veroordeelt actie Dida

Sjors (Sj0rSz)
Dida heeft weinig vrienden gemaakt door tijdens het Champions League-duel tegen Celtic (2-1) met veel theater naar de grond te gaan. Veel supporters konden de actie van de Braziliaan niet waarderen. Ook teamgenoot Kaká heeft de actie van zijn landgenoot inmiddels veroordeeld.

De doelman van AC Milan kreeg in de slotfase van het duel tegen Celtic een tikje van een supporter, die het veld op was gelopen. In eerste instantie ging Dida achter deze persoon aan, maar koos er daarna voor om te gaan liggen. De goalie werd uiteindelijk, met een brancard en een ijszak op zijn gezicht, van het veld gedragen. De betreffende supporter meldde zich een dag later bij de Schotse politie en heeft inmiddels een levenslang stadionverbod gekregen.

"Dida heeft een verkeerde keuze gemaakt", liet Kaká, die door spelersvakbond FIFPro tot beste speler van de wereld werd verkozen, in een reactie weten. "Het was een moeilijk moment voor hem. Hij had net een doelpunt tegen gekregen, toen die supporter hem een tikje gaf. Dida koos er voor om zich zo te gedragen. Dat was niet juist."