Martens voorlopig buitenspel

Sjors (Sj0rSz)
AZ moet het de komende weken zonder Maarten Martens stellen. De speler liep afgelopen donderdag, tijdens het UEFA Cup-duel tegen Paços de Ferreira (0-0), een blessure aan zijn linkerhamstring op.

"Martens heeft een spierverrekking opgelopen of misschien zelfs wel een spierscheuring. Als dat zo is zijn we hem drie tot zes weken kwijt", liet Louis van Gaal, trainer van AZ, na afloop van de wedstrijd weten. Ook Moussa Dembélé kwam het duel met de Portugezen niet ongeschonden door. De Belg ontving namelijk een knietje. "Die blessure lijkt mee te vallen. Of hij zondag tegen FC Groningen al kan spelen, weet ik niet."

Van Gaal was overigens van mening dat AZ donderdag niet goed had gespeeld. "Vooral in balbezit was dit van onze kant een slechte wedstrijd. Bij balbezit van de tegenstander viel het mee. Het is jammer dat we ons publiek geen attractief voetbal hebben voorgeschoteld."

Toch was de Alkmaarse formatie de enige Nederlandse club die zich voor de groepsfase van de UEFA Cup wist te plaatsen. "Dat kan in mentaal opzicht belangrijk zijn. De gezichten van mijn spelers stonden een stuk vrolijker dan de laatste duels."