Hamilton: "Niets fouts gedaan"

Wouter (ziggyziggyziggy)
Lewis Hamilton vindt dat hij niets fout heeft gedaan tijdens de Grand Prix van Japan. Waarschijnlijk wordt vandaag bekend of hij zijn overwinning in Shanghai mag behouden.

Hamilton zou afgelopen zondag tijdens een safety-car-situatie te hard hebben geremd, waardoor Sebastian Vettel in botsing kwam met Mark Webber. De zaak kwam pas aan het rollen nadat een fan het voorval had gefilmd en op internet had gezet.

De Brit is zich echter van geen kwaad bewust. "Ik had een prima weekend, ik heb geen enkele fout gemaakt, ik heb niets gedaan dat anderen in gevaar kon brengen," zei Hamilton. "Ik kom naar China en opeens ga ik ergens voor gestraft worden. Erg jammer voor de sport, Formule 1 moet juist draaien om harde en eerlijke concurrentie."

Hamilton weet de afwijkende lijn die hij reed aan de weersomstandigheden. "Ik reed niet in de weg, ik reed daar al de hele race. Aan die kant van de baan was gewoon meer grip," aldus Hamilton. "Ik moet mijn afstand tot de safety car in de gaten houden, de rest de afstand tot mij. Het is niet mijn taak om op de mensen achter me te letten. Ik deed mijn best in een extreem moeilijke situatie: mijn helm was nat en mijn vizier beslagen."

Volgens Hamilton is zijn mogelijke straf deel van een trend in de sport. "Er zijn dit jaar een aantal erg vreemde situaties geweest waarin mij de zwarte piet werd toegespeeld. Dit weekend krijg ik, naar het zich laat aanzien, een straf. Als het zo doorgaat weet ik niet of deze sport een richting opgaat die me bevalt."