Jans: "Het was héél stil in de kleedkamer"

Wouter Kursten (Magneet)
Ron Jans, trainer van FC Groningen, vond dat zijn team bijna gelijkwaardig was aan Fiorentina. Om die reden had hij ook vrede met de uitschakeling.
"Over twee wedstrijden gezien heeft de gelukkigste ploeg gewonnen," zei Jans na afloop van het duel in Florence. "Dat we gelijkwaardig zijn aan Fiorentina is een groot compliment aan FC Groningen. Sport is mooi maar ook hard. Beide componenten zaten er bij ons in. Het was na afloop héél stil in de kleedkamer. De teleurstelling droop van de spelers af."

Jans nam Evgeniy Levchenko, die de eerste strafschop van de serie miste, weinig kwalijk. "Maar het kwam wel heel slecht uit. Daardoor werd de druk op de andere vier alleen maar groter. Uiteindelijk was het verschil maar twee centimeter. Die laatste strafschop van Mutu ging maar net via de binnenkant van de paal erin. Heel zuur."

Jans’ collega Cesare Prandelli van Fiorentina gaf FC Groningen een pluim: "Ze hebben ons veel pijn gedaan. Het was een moeilijke wedstrijd tegen een sterke ploeg met een goede trainer."