Uitslag Fiorentina - FC Groningen

Sjors (Sj0rSz)
FC Groningen is er niet in geslaagd om zich voor de groepsfase van de UEFA Cup te plaatsen. Na de reguliere speeltijd en een verlenging was de stand 1-1. Fiorentina wist de verplichte strafschoppenserie uiteindelijk het beste te nemen. De heenwedstrijd eindigde ook in een gelijkspel (1-1).

FC Groningen begon goed aan het duel. Vooral de verdediging, waarin Sankoh een uitblinker was, stond bij vlagen goed opgesteld. Vieri en Mutu werden hierdoor aan de ketting gelegd, waardoor de Groningse formatie er af en toe gevaarlijk uit wist te komen. De kansjes voor Silva, Levchenko en Lovre werden echter niet tot doelpunt gepromoveerd. Toch leek het er op dat de Italianen enigszins schrokken van het spel van de bezoekers.

Toch kreeg Fiorentina de beste kansen. Sankoh wist Mutu, met de nodige moeite, van het scoren af te houden. Van Loo kreeg zelfs hulp van de lat toen diezelfde Roemeen deze raakte. Na de pauze ging FC Groningen hartstochtelijk op zoek naar de eerste treffer van de avond. Van der Laak zorgde voor een grote kans, maar zijn kopbal werd door Frey van de lijn gehaald.

Uiteindelijk kwamen de Groningers toch op voorsprong door een treffer van Nevland. Van der Laak bediende de Noor met een hakbal, waarna de laatstgenoemde de bal in de bovenhoek wist te schieten. De ploeg van trainer Ron Jans kon slechts drie minuten van de voorsprong genieten. Mutu ontving een pass vanuit de diepte en schoot de bal beheerst achter Van Loo.

Van der Laak was hierna nog in de gelegenheid om te scoren, maar Frey hield de aanvaller van scoren af. Ook in de verlenging bleef FC Groningen gelijkwaardig aan Fiorentina, maar tijdens de daaropvolgende strafschoppen bepaalden de Italianen dat zij naar de volgende ronde in de UEFA Cup gaan.


Karakteristieken

Fiorentina w.n.s - FC Groningen 1-1
56’ Nevland 0-1
59’ Mutu 1-1

Strafschoppen:
Levchenko mist (FC Groningen) 0-0
Pazzini (Fiorentina) 1-0
Van der Laak (FC Groningen) 1-1
Montolivo (Fiorentina) 2-1
Kolder mist (FC Groningen) 2-1
Kuzmanovic (Fiorentina) 3-1
Silva (FC Groningen) 3-2
Santana mist (Fiorentina) 3-2
Lovre (FC Groningen) 3-3
Mutu (Fiorentina) 4-3

Toeschouwers: 26.925
Scheidsrechter: Meyer (Dui)
Stadion: Artemio Franchi-stadion
Gele kaart: Donadel (Fiorentina), Meerdink , Silva (FC Groningen)

Opstellingen

Fiorentina: Frey, Ujfalusi, Krĝldrup, Gamberini, Pasqual, Semioli, Donadel (Kuzmanovic/97), Liverani (Santana/58), Montolivo, Mutu, Vieri (Pazzini/81)

FC Groningen: van Loo, Silva, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, Meerdink, Lindgren, Lovre, Levchenko, Berg (van der Laak/46), Nevland (Kolder/102)