[Vooruitblik] Eredivisie Speelronde 7

Sjors (Sj0rSz)
De afgelopen week stond weer bol van het Europese voetbal, maar dit weekend wordt er ook weer in de Eredivisie gevoetbald. Vorig weekend wisten zowel PSV als AZ niet te winnen. De Graafschap verraste opnieuw door gelijk te spelen tegen FC Twente.

Vrijdag trappen VVV-Venlo en FC Utrecht af voor een nieuwe speelronde in de nationale voetbalcompetitie. Het is al lang geleden dat deze twee ploegen tegenover elkaar stonden, namelijk op 17 april 1994. Het toenmalige FC VVV wist deze wedstrijd uiteindelijk met 2-3 te winnen. In die tussentijd is er, met name bij VVV-Venlo, veel veranderd. De Limburgers kwamen geruime tijd in de Eerste Divisie uit en wisten dit seizoen in de hoogste klasse terug te keren.

Zaterdag staat er wederom een Brabantse derby op de rol. PSV krijgt dan namelijk op bezoek van Willem II. De derde Brabantse club, NAC Breda, kruist de degens met het verrassende De Graafschap. De club uit Doetinchem speelde vorig weekend gelijk tegen FC Twente en staat momenteel op een verdienstelijke zesde plaats.

FC Twente en Roda JC moeten het zondag tegen elkaar opnemen. Vorig seizoen speelden de twee ploegen gelijk. Kennedy Bakircioglü en Rob Wielaert vonden het net voor de thuisploeg. Adil Ramzi scoorde tweemaal voor de bezoekende ploeg. Ook AZ en FC Groningen spelen in deze speelronde tegen elkaar. De Alkmaarse ploeg valt tot nu toe enigszins tegen. Een week geleden verloren ze zelfs op het kunstgras van Heracles. De ploeg zal er alles aan willen doen om te winnen, maar kan flink wat tegenstand van de club uit Groningen verwachten.

Weet Ajax, dat tegen Sparta speelt, de koppositie na dit weekend vast te houden? Weet Feyenoord de hand op de eerste plaats in de nationale competitie te leggen of is PSV de lachende derde? Zondagavond, na de zevende speelronde in de Eredivsie, zal duidelijk zijn welke ploeg komende week de ranglijst aan mag voeren.


Programma voor de zevende speelronde:

DatumThuis:Uit:
05-10VVV-VenloFC Utrecht
06-10NAC BredaDe Graafschap
06-10PSVWillem II
06-10ExcelsiorNEC
07-10SC HeerenveenHeracles
07-10SpartaAjax
07-10AZFC Groningen
07-10FC TwenteRoda JC
07-10VitesseFeyenoord