Berisping voor Maaskant

Olga (Nuongirl)
De CBV, de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal, heeft MVV-trainer Robert Maaskant berispt naar aanleiding van de beschuldigingen die hij afgelopen week uitte aan het adres van spelers van ADO Den Haag en RBC over hun vermeende betrokkenheid bij illegale gokpraktijken.

Gerard Marsman, de directeur van de CBV, heeft gezegd dat hij Maaskant heeft opgedragen "de aangerichte schade zo snel mogelijk te herstellen. Wij zijn namelijk absoluut niet gelukkig met zijn uitspraken. Hij heeft de trainers en de hele voetbalwereld in diskrediet gebracht. Dit soort dingen behoren gewoonweg niet te gebeuren. Om deze redenen hebben wij hem een berisping gegeven."

Frank Huizinga, woordvoerder van de KNVB, heeft gezegd dat de voetbalbond begin deze week de aanklager betaald voetbal heeft gevraagd om te beoordelen of er een onderzoek nodig is naar de uitspraken van Maaskant. "Dit hebben we dus niet gedaan naar aanleiding van de aanklacht die ADO Den Haag tegen hem heeft ingediend maar al eerder", aldus Huizinga.