Milan zal geen protest aantekenen

Maikel (WeebI)
AC Milan zal geen probleem maken van het feit dat haar doelman Dida door een supporter van Celtic werd geslagen. Het incident gebeurde vlak na de winnende treffer van de Schotten.

Celtic en Milan leken in hun tweede groepswedstrijd af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. In de laatste minuut was het echter Scott McDonald die alsnog de tweede Schotse goal maakte. Parkhead werd gek, en een supporter van Celtic slaagde erin het veld op te komen. Hij rende naar de teleurgestelde doelman van Milan en deelde een vriendschappelijk tikje uit. De Braziliaanse goalie liet dat in eerste instantie niet op zich zitten en zette de achtervolging in. Toen besefte hij ineens dat iets soortgelijks gebeurde bij Denemarken - Zweden, en dat Zweden toen de drie punten kreeg. Daarop stortte Dida ter aarde, en liet zich even later van het veld dragen met een ijszak op zijn hoofd.

Ondanks het feit dat Milan zomaar eens op administratieve wijze alsnog het duel zou kunnen winnen, zal het geen protest indienen. "Ik sprak zojuist met voorzitter Silvio Berlusconi", zegt woordvoerder Adriano Galliani. "We zijn de Europees kampioen en zullen binnenkort Europa vertegenwoordigen op het club-WK. Daarom zullen we geen protest indienen, ondanks het feit dat een supporter het veld niet op zou mogen." Op de vraag of alles goed gaat met Dida antwoordt hij vluchtig: "Dida? De persoon die op het veld kwam raakte hem op zijn jukbeen, meer weet ik niet".

Ook trainer Carlo Ancelotti heeft geen flauw idee wat er met Dida aan de hand is. "Ik heb niet met Dida gesproken en ik weet niet wat er is gebeurd, en ik kan niets zeggen. Maargoed, ik vind het ernstig dat een fan zomaar het veld op kan rennen", aldus de Italiaanse oefenmeester. "Ik ben tevreden over het spel, ondanks het verlies. Ik vind dat we een goede wedstrijd speelden, op een moeilijk veld. Het is jammer dat we verloren."