[Upd] Punten vijftiende ronde

Gerard (RedFever007)
De Grand Prix van Japan werd door Lewis Hamilton gewonnen. Hieronder de punten van deze race.

Het Williams-chassis heeft vijftien strafpunten gekregen vanwege het elektronische probleem van Nico Rosberg. De BMW-motor van Nick Heidfeld veroorzaakte de uitval van de Duitser, waarvoor de motor dan ook -15 krijgt. Ten slotte krijgt de Super Aguri-motor strafpunten voor de weigerende gas-sensor van Anthony Davidson.

De winnaar van deze vijftiende ronde is MVK, met 412 punten. Op de tweede plek eindigde mc100 met 407 punten. De derde plek werd gedeeld door .Spa en Wiggie met beide 395 punten.

In het totaalklassement behoudt Toontje_Lager met 4720 punten de eerste plaats. Binki staat met 4715 punten gedeeld tweede. MadKiloClosed heeft namelijk hetzelfde aantal punten. Vorige keer nog tweede maar nu gezakt naar de vierde stek is Droid met 4709 punten.

Bij de subleagues is de ronde gewonnen door HEMA en 3de Studie Ed al Racing met 352 punten. Met 338 punten werd Kikkerloo derde.

In het subleagueklassement blijft Team holland met 4515 punten het klassement aanvoeren. Racing Team X-fi staat met 4428 punten tweede. LosserF1 stijgt één plaatsje naar de derde plaats en heeft nu 4131 punten punten.

De teams voor de Grand Prix van Shanghai kun je samenstellen tot 6 oktober 00:01 uur. Hierna kun je gewoon blijven wijzigen, maar die wijzigingen tellen dan pas voor de volgende race mee.

Update:
De punten klopten niet helemaal. We hadden de straf van Liuzzi niet helemaal goed doorgevoerd, waardoor hij ten onrechte punten voor de achtste plaats had gekregen. Ook had Felipe Massa geen strafpunten gekregen voor zijn drive through-penalty. Tenslotte hadden we voor de weigerende gassensor van Davidson strafpunten aan de motor van Super Aguri gegeven. In een vergelijkbaar geval (Button in Hongarije dit jaar) hadden we dit defect echter bestraft op het chassis.

Deze zaken zijn nu rechtgezet. Het lijkt veel, maar de gevolgen voor de teams in de manager zullen beperkt blijven. Het verschil tussen de achtste en negende plaats is slechts acht punten, en ook bij de andere twee correcties is niet meer dan vijftien punten gemoeid. De budgetten zijn uiteraard ook op de gewijzigde punten aangepast.

De rondewinnaar blijft MVK, nu met 420 punten. PocoPoco is nu tweede geworden, met 407 punten. De derde plaats wordt gedeeld door .Spa en Wiggie, die allebei 395 punten scoorden.

Aan de kop van het totaalklassement is Toontje_Lager met 4720 punten ingehaald door Binki en MadKiloClosed, die nu elk 4723 punten hebben.

Onze excuses voor de fouten die we hebben gemaakt en we hopen dat alle teams nu kloppen. Mocht je toch nog twijfelen aan je score, laat dat dan even weten via de feedbackoptie.

Update 23:37:
Er was bij het corrigeren nog een klein foutje geslopen in Sutils puntenaantallen. Dat zou nu ook verholpen moeten zijn.