Bettini voor tweede maal wereldkampioen

Gerard (RedFever007)
Paolo Bettini heeft voor de tweede opeenvolgende maal de wereldtitel gewonnen. De Italiaan, die aanvankelijk niet mocht starten en via de rechter alsnog een startbewijs afdwong, haalde zijn gram door als eerste over de meet te komen.

Bettini eindigde voor de Rus Alexandre Kolobnev en de Duitser Stefan Schumacher na 267 kilometer koers verdeeld over veertien ronden. Bij het ingaan van de laatste ronde van negentien kilometer waren er nog twee renners vooruit. Davide Rebellin en Kolobnev waarna de Spanjaarden en later de Australiërs de achtervolging begonnen. Op vijftien kilometer werden de twee gepakt door Fabian Wegmann en Michael Boogerd.

Een groep van vijftien renners met daarin ondermeer Micheal Boogerd, Thomas Dekker en Karsten Kroon voor de Nederlandse ploeg waren ontsnapt uit de achtervolgende groep. Ook Frank Schleck, Alessandro Valverde, Cadel Evans, Fabian Wegmann, Davide Rebellin en Filippo Pozatto zaten in deze groep in de wetenschap een comfortabele voorsprong te hebben opgebouwd.

Bettini ging er op elf kilometer vandoor en kreeg Schleck en Schumacher mee. Kobobnev en Evans sloten zich bij Bettini aan. De vijf wisten uit handen van de achtervolgers te blijven. Kolobnev zette aan voor de sprint, Bettini kon echter nog over de Rus heen komen en schoof zijn wiel als eerste over de streep. Bettini werd hiermee voor de tweede keer op rij wereldkampioen. Kolobnev pakte het zilver, het brons was voor Schumacher. Net buiten de top drie vielen Schleck en Evans.


Paolo Bettini komt als eerste over de meet in Stuttgart