Dennis: "Ik denk nog niet aan 2008"

Olga (Nuongirl)
Ron Dennis heeft gezegd dat hij nog niet denkt aan volgend seizoen. Na alle commotie van de afgelopen weken met de uitspraak in de spionagezaak en een gespannen relatie met Fernando Alonso, zijn er veel vragen over de toekomst van de Spanjaard bij het team van McLaren Mercedes. Dennis heeft echter gezegd dat hij zich nog op dit seizoen en de titelstrijd richt.


"We zullen ons eerst nog op de resterende drie races concentreren voor we onze aandacht naar volgend jaar verleggen. We weten waar we als team staan, we weten wat achter ons ligt en wat ons nog te wachten staat. We focussen op de toekomst, niet op het verleden. Op die manier win je kampioenschap en dat willen we ook doen. Alle zaken over relaties en wie wat zegt is irrelevant. Ik ga er mijn energie niet aan verspillen, net als elk ander teamlid. Er is een competitieve spanning, maar dat is alles," aldus de Brit.

Over de toekomst van Alonso zei Dennis: "We hebben voor de komende jaren nog contracten met beide rijders. We focussen ons op de komende drie races en contractzaken worden pas na de laatste race besproken. Op dit moment is niemand aan het praten. Het is allemaal speculatie. Er zijn mensen die het team aan het wankelen willen brengen en de concentratie van de rijders verstoren. Wij verspillen onze energie daar niet aan."

"Mijn visie is dat beide rijders al hun energie in hun werk moeten steken en in het eerlijk tegen elkaar strijden. Wij geven beide rijders gelijke kansen om het wereldkampioenschap te winnen. We hebben niet de intentie om op enige wijze bij te dragen aan het falen van dit doel. We hebben nog drie races te gaan."