[A1GP] Uitslag sprintrace

Olga (Nuongirl)
Team Zuid-Afrika heeft vrij eenvoudig de sprintrace op het circuit van Zandvoort gewonnen. Team Frankrijk eindigde als tweede. Team Nederland, met Jeroen Bleekemolen, pakte de derde plaats.

Team Australië kon niet wegkomen bij de opwarmronde. De wagen werd de pits ingereden, en moest vanaf de pitsstraat de race aanvangen.Bij de rollende start was het Team Zuid-Afrika het snelste weg. Team Nederland, met Jeroen Bleekemolen, had een zeer goede start, en pakte de vierde plaats. Bleekemolen reed langzaam richting Team Mexico, dat achter Zuid-Afrika en Frankrijk, derde lag.

Dankzij de Power Boost wist Bleekemolen Team Mexico voorbij te gaan en zo de derde plaats in te pikken. Vooraan was het Team Zuid-Afrika die onbedreigd naar de overwinning reed. Team Nederland reed langzaam richting Team Frankrijk. Bleekemolen wist Frankrijk bij te houden, maar had geen Power Boost meer, terwijl Frankrijk er nog drie had.

Achter Frankrijk en Nederland wisten Mexico en Zwitserland aan te sluiten. Mexico probeerde, vier ronden voor het einde, via een Power Boost Bleekemolen voorbij te komen, maar dat mislukte. Bleekemolen kon Frankrijk niet meer voorbij, maar wist de derde plaats net aan te houden.

De hoofdrace is vanmiddag om 14:00 uur.