Real Madrid neemt kop over

Maikel (WeebI)
Real Madrid heeft de koppositie in Spanje weer overgenomen van Villarreal. De Madrilenen wisten het thuisduel tegen Real Betis Balompié maar nipt te winnen: 2-0.

Zonder de geblesseerde Ruud van Nistelrooij maar met Wesley Sneijder in de basis begon Real redelijk aan de wedstrijd. In de eerste helft was Real de betere, maar was het net als vorig seizoen kwetsbaar in de omschakeling. Met de snelle Mark González en Rafael Sobis kwam Betis er vaak uit, en dat leidde tot hachelijke situaties voor het doel van Iker Casillas. Verder dan een bal op de paal kwamen de bezoekers echter niet. Real kwam maar sporadisch door de verdediging van de club uit Sevilla, en Raúl zag vaker dan hem lief was zijn schoten op doelman Ricardo belanden.

Na een uur spelen wisselde Real en bracht Robinho en Arjen Robben in de ploeg. Hierdoor veranderde het spelbeeld drastisch, en werd De Koninklijke direct gevaarlijker. Raúl werd bereikt, struikelde, zag de bal bij Robinho belanden en deze schoot hem binnen. De scheidsrechter had echter al gefloten voor een strafschop, aangezien hij meende dat Raúl gehaakt werd. De aanvoerder stapte zelf naar voren en stuurde de Portugese keeper vanaf de stip de verkeerde hoek in. Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Mahamadou Diarra bereikte koppend de ingevallen Julio Baptista, en de Braziliaan schoot middels een omhaal snoeihard binnen.

Voor de overige uitslagen en standen in de Spaanse Liga kun je hier terecht.