Administratie PSV al langer niet op orde

Olga (Nuongirl)
"Ik heb besloten om de procedures aangaande dit soort administratieve zaken intern drastisch te wijzigen", zei de algemeen directeur van PSV, Jan Reker, vanmiddag nadat PSV uit de KNVB Beker was gezet. Die wijzigingen zijn nodig ook omdat het niet voor het eerst is dat PSV een administratieve blunder maakt. In 2005 werd Jong PSV ook al eens uit de beker genomen.

In 2005 werd het belofteteam van de Eindhovenaren in navolging van De Graafschap en Heracles Almelo uit het bekertoernooi gezet. De Eindhovenaren hadden toen in hun eerste ronde duel in de persoon van de Australiër Lindsay Wilson een niet-speelgerechtigde speler opgesteld. De Graafschap en Heracles mochten om dezelfde reden niet verder bekeren.

Aanleiding voor de sanctie van vandaag was het opstellen van verdediger Manuel da Costa gisteravond tegen Jong sc Heerenveen (0-3 zege). De Portugees was vanwege een schorsing uit het vorige bekerseizoen niet speelgerechtigd.

Ook Eric Addo, Ruud van Nistelrooy en John de Jong kunnen meepraten over administratieve blunders van PSV. Begin 2007 was de club De Jong vergeten in te schrijven voor het restant van de Champions League. Ronald Koeman wilde de middenvelder meenemen naar Londen voor het uitduel tegen Arsenal, maar kwam toen op tijd tot de ontdekking dat De Jong niet speelgerechtigd was.

PSV maakte die fout ook al in 2001, toen ze vergaten de van blessures herstelde Van Nistelrooy en Addo aan de spelerslijst voor het UEFA Cup-toernooi toe te voegen. Ze misten daardoor de kwartfinaleduels tegen 1. FC Kaiserslautern.