Ten Cate spreekt van wanprestatie

Gerard (RedFever007)
Het huilen stond Henk ten Cate gisteravond nader dan het lachen. Een nipte 2-1 overwinning van Ajax op Kozakken Boys in de strijd om de KNVB Beker was de reden. Pas in de verlenging wisten de Amsterdammers te winnen van de amateurploeg.
"k wil mijn excuus namens Ajax maken voor deze wanprestatie. Dit was een collectief falen. Ik heb me flink geërgerd", zo liet Ten Cate weten."Ik zit hier met plaatsvervangende schaamte. Dit was Ajax-onwaardig. Ik hoop dat de spelers dezelfde schaamte voelen als ik nu voel. De motivatie was er gewoon niet. Als je tegen amateurs speelt, dan weet je het wel. Dit klusje klaren we wel even, is de gedachte bij de spelers."

De oefenmeester gaat donderdag met zijn spelersgroep praten over de wanprestatie. Ajax kwam dankzij een gemakkelijk gegeven strafschop en een van richting veranderd schot van Dennis Rommedahl tweemaal gemakkelijk aan een doelpunt. "Dat we zo schandelijk hebben gespeeld is extra jammer voor Siem de Jong. Hij maakte zijn debuut en behoorde tot de betere spelers", aldus een getergde Ten Cate.