Sinkewitz: "Ik kreeg doping van Bettini"

Olga (Nuongirl)
Het is de vraag of Paolo Bettini aankomende zondag zijn wereldtitel kan verdedigen bij het WK in Stuttgart. Via de Duitse tv-zender ZDF is namelijk het verhaal naar buiten gekomen dat de Italiaan verboden middelen zou hebben geleverd aan de inmiddels geschorste Duitse wielrenner Patrik Sinkewitz.

Sinkewitz zou in een verklaring gezegd hebben dat Italiaanse renners, onder wie Paolo Bettini en Luca Bramati, hem het middel testogel bezorgd hebben. Bettini en Sinkewitz waren ploeggenoten bij Mapei en Quick Step, voordat de Duitser in 2005 naar T-Mobile verhuisde.

De Duitse tv-zenders dreigen ondertussen al met een staking. "Als er niet snel duidelijkheid komt in deze dubieuze affaire, sluiten wij een stopzetting van de uitzendingen van het WK wielrennen niet uit", aldus een verklaring van de ZDF. Tijdens de Tour de France, nadat nota bene Sinkewitz werd betrapt op het gebruik van doping, maakte zij dat dreigement al eens waar.

De stad Stuttgart dreigt de internationale wielrenunie UCI inmiddels met een schadeclaim van een miljoen euro als Bettini of diens ook onder verdenking staande landgenoot Danilo Di Luca zondag toch van start gaat.