[Upd] 'Chelsea wil Van Basten'

Olga (Nuongirl)
De Engelse krant The Sun meldt dat Marco van Basten van Roman Abramovitsj, de eigenaar van Chelsea, een aanbod heeft gekregen om bij de Engelse club aan de slag te gaan.

De Engelse boulevardkrant kwam aan de informatie via Fabio Capello. Volgens de Italiaan heeft technisch directeur Frank Arnesen Abramovitsj gewezen op de bondscoach van het Nederlands elftal. "Arnesen wil dat Van Basten het overneemt", aldus Capello. "Frank en Marco kennen elkaar goed van hun tijd in het Nederlandse voetbal."

Afgelopen zondag zat Van Basten op de tribune bij de topper tussen Manchester United en Chelsea. De KNVB heeft gezegd dat de bondscoach daar zat om Edwin van der Sar te bekijken. The Sun meldt dat Van Basten echter lang met Abramovitsj heeft gepraat om Avram Grant, die vorige week José Mourinho verving, op te volgen.

Update @16:07

Chelsea ontkent dat Marco van Basten zou zijn benaderd voor het managerschap. "Chelsea ontkent dat de baan van manager aan iemand anders is aangeboden dan Avram Grant," aldus het statement van de club.